Over Esther

Wat gaat er door je heen als je naar kunst kijkt? Het is een bepaald beeld wat je opvangt als je naar kunst kijkt. Het is een medium, wat je gebruikt om dingen vast te stellen. Wat zie je? Iedereen kijkt anders en ziet de dingen anders. Je kijkt en je ziet de waarheid van het gezicht of een object. Wat je ziet is dan kunst.

Het is bedrog wat je ziet. Je kunt alles zien, maar of je het waarneemt is een zaak van de mens zelf. Het is je eigen geest die jouw verteld of iets waar is of niet. Het is een gedachte van jou als mens en hoe je er op dit moment naar kijkt. Het is de ervaring die je hebt. Het is kijken en geloven op dat moment van de dag.

Het kijken en fantaseren over verschillende objecten die je dagelijks ziet is een kunstzinnige ervaring. Een zoektocht naar je eigen wereld. Denken wat je ziet en zien wat je denkt is denken wat je wilt geloven.

Esther de Wilde

Afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Op diverse plaatsen geƫxposeerd, vaste kunstenaar bij en eigenaar van BEK Gallery.

esther@bekgallery.com